Vakanties configureren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Moeten je vestigingen op één of meerdere dagen gesloten zijn voor een feestdag of om een andere reden? Voeg de data toe aan je Deliverect account om je menu's automatisch onbeschikbaar te maken.

Deze functie is momenteel in beta.

Je krijgt toegang tot deze functie door te klikken op Menu's in je zijbalk ①, gevolgd door de tab Planning ②.

Klik bovenaan de pagina op Holidays.

Een vakantie toevoegen/bewerken

Stap 1. Klik op de knop Add holiday.

Stap 2. Kies de locatie(s) die je wilt gebruiken en voer een begindatum en begintijd in. Voeg een einddatum en eindtijd toe als je niet wilt dat de vakantie voor onbepaalde tijd is. Klik op de knop + Add holiday om extra data toe te voegen.

Stap 3. Klik op de knop Save.

Zien welke kanalen vakantie ondersteunen

Nadat je een vakantie hebt gemaakt, wordt het aantal ondersteunde kanalen getoond. Als je op de tekst klikt, zie je welke kanalen deze functie niet ondersteunen. Voor deze kanalen moet je handmatig wijzigingen aanbrengen op het platform van het kanaal. De Openingsuren functie kan ook toekomstige openingsdata en -tijden binnen dezelfde week aanpassen. Met de functie Busy modus kun je je bedrijf voor de huidige dag sluiten.

Een vakantie bewerken

Klik op het potlood om wijzigingen aan te brengen.

Een vakantie verwijderen

Als je op het pictogram verwijderen klikt, wordt de agenda niet meer uitgevoerd. Als je een actieve agenda verwijdert, worden je openingstijden en menuschema's weer actief.

Wat gebeurt er wanneer een vakantie wordt geactiveerd?

Je menu of winkel is gesloten voor nieuwe bestellingen tot het einde van de vakantieperiode. Om te zien of een feestdag is begonnen, bekijk je de pagina Operatierapporten. Je ziet een aparte operatie voor elk bestelkanaal. We gebruiken drie verschillende typen handelingen, omdat niet alle kanalen het instellen van vakanties ondersteunen:

• UPDATE HOLIDAYS: Het bestelkanaal heeft ondersteuning voor het instellen van vakanties.

• MENU PUBLISH: Het bestelkanaal biedt ondersteuning voor het toevoegen van vakanties aan menu's.

• CLOSE STORE: Het bestelkanaal heeft geen ondersteuning voor vakanties. Om dit te omzeilen, sluiten we je winkel handmatig.